Clipperius

Clipperius (aka "Clipp") är en nioårig nordsvenskbrukshäst som köptes in till mig när jag var 14 och han knappa tre år. Clipperius är den mest envisa och hungriga häst jag har träffat i mitt liv men också en av de klokaste.

Han är en påhittig herre som kan vara ganska impulsiv vad gäller vägval, speciellt ute i naturen. Han ser till skillnad från mig inga hinder i att det råkar ligga ett stenrös eller en myr i vår väg. Inget är omöjligt för Clipp! Nästan i alla fall.... På ridbanan är han lätt som en fjäder att rida och en riktig pärla, power finns det också gott om, Speciellt om han blir på dåligt humör ;)

Jaja här på sidan kommer det i alla fall att komma upp lite div bilder och historier från lite tokiheter vi haft för oss men även några om vår utveckling på utbildningsfronten :)

 

Clipp On duty!

Ibland får Clipp även tjänstgöra som nybörjarhäst. Han axlar uppgiften med gott mod och sköter det bra men när vi kommer till galoppen har han en tendens att inte svänga i hörnen....fram till i sista sekund då alltså. Så jag som för dagen var ridlärare deklarerade för Fredrik att "det är bara att driva genom hörnen"... Jodå Fredrik drev och nog tog dom sig genom hörnen i galopp. Fredrik var glad och Clipp lika så men publiken höll för ögonen varje gång det blev hörnpassering av skräck för att Clipp inte skulle svänga eller få för hög lutning och tippa. Ekipaget klarade sig dock med bravur och jag fick erkänna att Clipp och Fredrik gjorde det mycket bra. Jag trots mina instruktioner hade nog inte haft tillit nog att ta hörnet i den farten. :-p

 

Story of Clipp

 

Startsida